Στέφανη Ιωαννίδου - ιδιοκτήτρια ESTHETICS MEDICAL SPA
11/11/2019

Η Στέφανη Ιωαννίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 22 Νοεμβρίου του 1986 και είναι το μεσαίο παιδί 5μελούς οικογένειας. Αποφοίτησε το 2009 από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στον κλάδο ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ. Δούλεψε σε μεγάλο κέντρο αισθητικής για 5 χρόνια έχοντας αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία. Το 2015, η αγάπη της για το αντικείμενο ενασχόλησής της, την οδήγησε στη δημιουργία της δικής της επιχείρησης στο χώρο της αισθητικής και κοσμητολογίας, του Esthetics Medical Spa στην Λεμεσό, όπου λειτουργεί με επιτυχία μέχρι σήμερα.

Ας την γνωρίσουμε καλύτερα!

Πόσο έχουν αλλάξει οι σημερινές θεραπείες σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια;

Οι περισσότερες θεραπείες αισθητικής έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα.Οι σημερινές μέθοδοι που εφαρμόζονται στον τομέα, εξελίχθηκαν και συνεχίζουν να εξελίσσονται με την πάροδο των χρόνων. Για παράδειγμα, η χρήση των οξέων φρούτων (άλφα υδροξέα) φαίνεται να ξεκινά πριν από πολλούς αιώνες στην αρχαία Αίγυπτο, και συγκεκριμένα την εποχή της Κλεοπάτρας όπου οι γυναίκες έκαναν μπάνιο με ξινόγαλα, το οποίο περιέχει γαλακτκό οξύ. Το 18ον αιώνα στη Γαλλία, οι κυρίες της αριστοκρατίας χρησιμοποιούσαν ιζήματα παλιού κρασιού για να περιποιηθούν το πρόσωπό τους, το οποίο περιέχει ταρταρικό οξύ.

Σήμερα, ύστερα από εκτεταμένες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα οξέα φρούτων συµβάλλουν αποτελεσματικά στην δημιουργία ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος. Η χρήση των ΑΗΑ στην κοσμητολογία καταγράφει πια τεράστια εμπειρία.

Τέλος, αυτά που κάνουν ουσιώδη διαφορά στα αποτελέσματα των σύγχρονων θεραπειών είναι αφενός, η χρήση τελευταίας γενιάς παραϊατρικών εξειδικευμένων μηχανημάτων στην αισθητική και αφετέρου, η συνεχής έρευνα και κατ’ επέκταση εξέλιξή της.

Πόσο «ασφαλείς» είναι οι θεραπείες που προσφέρονται σήμερα; Κάνουν για όλους;

Οι σύγχρονες θεραπείες είναι απολύτως ασφαλείς δεδομένου ότι ακολουθούνται τα απαραίτητα πρωτόκολλα των θεραπειών και οι, κατά περίπτωση, ενδείξεις και αντενδείξεις τους.

Πως μπορεί μία γυναίκα ή ένας άντρας να διαλέξουν την κατάλληλη -για τη δική τους περίπτωση ή επιδερμίδα- υπηρεσία;

Δεν αποτελεί δεδομένο ότι ο κάθε ένας έχει τις γνώσεις και είναι σε θέση να επιλέξει την θεραπεία που θα ακολουθήσει. Μια επαγγελματίας αισθητικός, με γνώσεις και εμπειρία, έπειτα από την απαραίτητη δερμοδιάγνωση, μπορεί να συμβουλέψει και να καθοδηγήσει τον/την ενδιαφερόμενο/η για το ποιες θεραπείες ενδείκνυνται, σε κάθε περίπτωση, στο ινστιτούτο, αλλά και για τα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι.

Αν μια θεραπεία δεν είναι κατάλληλη ή μπορεί και να βλάψει τον πελάτη, θα του το πείτε; Υπάρχουν εναλλακτικές;

Υπάρχουν πάρα πολλές θεραπείες, προσώπου και σώματος αντίστοιχα. Είναι δεδομένο ότι δεν ενδείκνυνται όλες για όλους. Το κάθε άτομο έχει ξεχωριστές δερματικές ανάγκες και έπειτα από συζήτηση και δερμοδιάγνωση, σχεδιάζεται εξατομικευμένο πλάνο θεραπειών, που στόχο έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, κατά περίπτωση.

Πόσο επιτακτικό είναι να φροντίζουμε πρόσωπο και σώμα; Οι κρέμες δεν αρκούν, η διατροφή, η γυμναστική;

Γενικότερα θα πρέπει να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας μια ρουτίνα φροντίδας του εαυτού μας . Διατροφή , άσκηση, περιποίηση του δέρματος στο σπίτι και στο ινστιτούτο ακόμη και το μασάζ για αναζωογόνηση, χαλάρωση και ευεξία.

Βλέπουμε νέα είδη θεραπειών να έχουν κάνει την εμφάνισή τους: Πρεσοθεραπεία, Μεσοθεραπεία Κρυοθεραπεία… Κάνουν «δουλειά»; Και πόσο «νέες» είναι τελικά αυτές οι μέθοδοι;

Οι πιο σύγχρονες θεραπείες συνήθως αποτελούν την εξέλιξη των παλαιότερων. Μια καλύτερη εκδοχή και σαφώς αποτελεσματικότερη.

Ερχόμενος κάποιος στο Esthetics Medical Spa, το ινστιτούτο σας, πόση «διαφορά» θα δει επάνω του; Είναι εφικτά πράγματι τα «εντυπωσιακά αποτελέσματα» που ακούμε συχνά;

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα σαφώς και είναι εφικτά, με την προϋπόθεση πάντα ότι το άτομο ακολουθεί πιστά το εξατομικευμένο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε στις ανάγκες του και τις συμβουλές που του παρέχουμε κατά την διάρκεια εκτέλεσής του.

Πόσο πολύ μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο, την αυτοπεποίθηση, μια επίσκεψη στο ινστιτούτο σας;

Έχω δει πολλές φορές πώς μπορεί να αλλάξει θετικά η ψυχολογία ενός ατόμου αμέσως μετά από μια επίσκεψη στο ινστιτούτο μας. Πέραν της βελτίωσης που θα δει μετά από μια θεραπεία, ο προσωπικός χρόνος που αφιερώνει κάποιος/α για την περιποίηση του προσώπου ή του σώματός του είναι μοναδικός και αναγκαίος για τον καθένα μας.

Έχετε πελάτες και ανδρικό κοινό; Ενδιαφέρονται τελικά οι άντρες για την φροντίδα και περιποίηση του προσώπου και του σώματος;

Ο χώρος μας απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες και θεωρώ πως ναι, οι άντρες τείνουν να περιποιούνται το δέρμα και το σώμα τους εξίσου με τις γυναίκες.

Μπορούν να έρθουν και να κάνουν θεραπεία και ζευγάρια στο Esthetics Medical Spa;

Φυσικά και μπορούν! Η πιο συχνή θεραπεία που επιλέγουν τα ζευγάρια είναι το μασάζ . Μια πολύ καλή ευκαιρία χαλάρωσης και ευεξίας παράλληλα και για τους δύο.

Ευχαριστούμε,

Συντάκτης: Φοίβη Σιταρά.-

Σχόλια