Πες το κι έγινε!! Πέστο χωρίς κρέμα
27/11/2018

Υλικά

  • 1 Ματσάκι Σπανάκι(Κατά προτίμηση baby για να μην είναι πικρό ) ή Βασιλικό – Δυόσμο - Μέντα
  • 3κ.σ ανάλατο ηλιόσπορο ή φιστίκια Αιγίνης(Χαλεπιανά)
  • 200ml ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ελαιόλαδο για την αποθήκευση

Χρόνος Προετοιμασίας: 5-10 λεπτά

Κόστος:€3

Εκτέλεση

Ιδανικά, για να φτιάξουμε την τέλεια σάλτσα πέστο, πρέπει να δουλέψουμε τα υλικά μας στο γουδί. Όμως, για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μίξερ. Μπορείτε εννοείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλασσικά υλικά, βασιλικό, δυόσμο ή μέντα, αλλά εγώ χρησιμοποιώ και το σπανάκι γιατί είναι λίγο πιο φθηνό και παράγει περισσότερο πέστο με περισσότερες δυνατότητες αξιοποίησης καθώς δεν έχει τόσο έντονη και χαρακτηριστική μυρωδιά ή γεύση.

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το σπανάκι. Κόβουμε τα φύλλα και αφαιρούμε εντελώς το κοτσάνι γιατί το πέστο μας θα πικρίσει.

Χτυπάμε λίγα - λίγα τα φύλλα του σπανακιού στο μίξερ. Αφού τα πολτοποιήσουμε όλα, τότε προσθέτουμε τα φιστίκια και σε δόσεις το ελαιόλαδο. Προς το τέλος προσθέτουμε και το αλάτι, και προαιρετικά πιπέρι.

Διατηρούμε το πέστο για αρκετό καιρό στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε πέστο βασιλικού σε κάποιο φαγητό, πρώτα αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και μετά βάζουμε το πέστο αλλιώς θα κόψει και θα ξεχωρίσει από το λάδι.Έπειτα επαναφέρουμε στη φωτιά για να πάρει θερμοκρασία.

Σχόλια