Παναγιώτης Δημόπουλος
30/01/2014

Λίγο μετά το τέλος της πρωινής του εκπομπής, ο πολυαγαπημένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής Παναγιώτης Δημόπουλος, μας υποδέχτηκε εγκάρδια και απάντησε στα ερωτήματα μας. Μεταξύ άλλων μας μίλησε για τους πρωινούς αγγέλους του και την συνεργασία του με το Mega.

Το 2014 σε βρήκε ανανεωμένο, με νέο ξεκίνημα στην τηλεοπτική οικογένεια του Mega και την πρωινή εκπομπή Καλημέρα Κύπρος, που σημειώνει τεράστια επιτυχία. Μίλησε μας λίγο για το κλίμα που επικρατεί στην εκπομπή και τις 2 συμπαρουσιάστριές σου.

Δόξα τον Θεό όλα πάνε καλά! Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή κι αυτό τα λέει όλα. Αλλάζοντας δηλαδή τηλεοπτική στέγη όπως αντιλαμβάνεσαι πρέπει και να προσαρμοστώ και να είμαι αποτελεσματικός. Πράγμα λιγάκι δύσκολο αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Οι δύο συμπαρουσιάστριες έγιναν τρεις. Ανακάλυψα και το χαμόγελο της Χαρούλας, που δεν ήταν δυνατό να το αφήσω έξω από την ομάδα κι έτσι δέσαμε ακόμη περισσότερο. Και τα τρία όμορφα κορίτσια μου, είναι τρεις υπέροχες ξεχωριστές προσωπικότητες αγαπημένες μεταξύ τους, που η μία στηρίζει την άλλη κι αυτό είναι μοναδικό.

Η Στέλλα, η Κλέλια και η μικρούλα μας, η Χαρούλα, αποτελούν το dream team μου που δεν είναι μόνο γρήγορη, εύστροφη και αποτελεσματική σαν ομάδα αλλά ... οι άγγελοί μου!

Το να έχει ένα κανάλι στο δυναμικό του τον Παναγιώτη Δημόπουλο είναι εκτός από μεγάλη επιτυχία και πολύ κερδοφόρο. Τι ήταν αυτό που τερμάτισε την πολύχρονη συνεργασία σου με τον τηλεοπτικό σταθμό Sigma τόσο ξαφνικά και πόσο εύκολο ήταν να προχωρήσεις σε νέες συνεργασίες με νέους συνεργάτες;

Δεν ξέρω αν είμαι κερδοφόρος ή «επιτυχία» να με έχει κάποιος αλλά σίγουρα είμαι άνθρωπος που θα δουλέψω τίμια για να πετύχω ένα καλό, αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Τώρα γιατί με έδιωξαν από το Σίγμα, τι να σου πω... Ρώτησε τους ίδιους! Όσον αφορά τους νέους συνεργάτες μου κάθε αρχή και δύσκολη όπως λέμε, αλλά τα βρίσκουμε. Ακόμη νιώθω πως είμαι σε άγνωστο τόπο με τα μάτια κλειστά και ψηλαφώντας προχωρώ, αλλά συνάμα νιώθω πως το έχω.

Πρωινή ή απογευματινή εκπομπή; Και γιατί;

Πρωινή! Το βιολογικό μου ρολοϊ πλέον έχει προσαρμοστεί και χρειάζεται πολύ χρόνο για να αλλάξει. Φαντάσου ένα μεσημέρι που έκανα το «Κάτσε να δεις» παρ’ ολίγο να κοινηθώ on air στον καναπέ. Για τον λόγο αυτό έφυγα από καναπέ και κάθισα σε στουλ για να ξυπνώ.

Το Dansing for you 3 ήταν ένας επικοινωνιακός τρόπος να προετοιμάσετε τους τηλεθεατές για την νέα σου συνεργασία με το Mega-λο κανάλι;

Καμία σχέση! Δεν υπήρχε τίποτα χειροπιαστό όταν μου έγινε η πρόταση να χορέψω...

Ο τραυματισμός σου στο show ήταν μια κακή στιγμή, που όμως σου κοστίζει ακόμη... Πως αντιμετωπίζεις την όλη κατάσταση; Έχεις μετανιώσει για την συμμετοχή σου;

Και την εγχείρηση να μην γλίτωνα πάλι δεν θα μετάνιωνα. Δεν πήγα για να χορέψω, αλλά για να βοηθήσω κάποιους το είχαν ανάγκη. Κι ούτε με ενδιέφερε ακόμη κι αν ακροβατούσα μεταξύ αστείου και γελοίου όταν χόρευα. Με γέμιζε και με χαροποιούσε ότι εκείνη την στιγμή βοηθώ κάποιους που δίνουν μάχη με τον καρκίνο! Θα έκανα τα πάντα προκειμένου να τους προσφέρω κάτι τόσο δα! Είναι τιμή για μένα αν κατάφερα να βοηθήσω.

Ως δημοσιογράφος και κυρίως παιδί της ενημέρωσης, φαντάζομαι ότι πολλές φορές θα έχεις βρεθεί μπροστά σε απρόοπτα γεγονότα που δεν περίμενες. Έχεις βρεθεί ποτέ μπροστά σε κάποια είδηση η οποία θα σου έδινε πολλούς πόντους ως αποκλειστικότητα, αλλά για κάποιον λόγο θεώρησες σωστό να μην την δημοσιεύσεις και γιατί; Και αν ναι, τώρα μετά από καιρό μπορείς να μας την πεις;

Ναι έχει συμβεί και δεν την έχω δημοσιεύσει αλλά θα στιγμάτιζε ανθρώπους που δεν έφταιγαν. Δεν ξεπουλώ τα πάντα για να πουλήσω.

Εκτός από όλα αυτά σε βλέπουμε και πολύ active στο διαδίκτυο. Πόσο κοντά είναι οι Κύπριοι με αυτό το μέσω ενημέρωσης και κατά πόσο πιστεύεις ότι θα έρθει η στιγμή που θα επηρεάσει την τηλεόραση όλο αυτό;

Το διαδίκτυο είναι το μέλλον και οι Κύπριοι το κατέχουν το άθλημα πιστεύω. Η τηλεόραση βλέπω να μπαίνει σε άλλους διαδικτυακούς δρόμους σε λίγα χρόνια.

Έχεις έναν δικό σου μοναδικό τρόπο παρουσίασης. Ποιο ευθύ και δεν διστάζεις να τσαλακώνεσε. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να σε δούμε σε μια late night talk show εκπομπή, με συνεντεύξεις από Κύπριους που δραστηριοποιούνται σε διάφορους χώρους. Το σκέφτεσαι;

Το έχω σκεφτεί και θα μου άρεσε. Το φαντάζομαι όμως και με στοιχεία σώου, ωραίες γυναίκες να λικνίζονται, μουσική και πολλά απρόοπτα.

Πως ήταν η εμπειρία σου στο να συμμετέχεις στην «Εκστρατεία κατά των κοινωνικών προβλημάτων και Nεανικής παραβατικότητας»- Bullying & Cyber Bullying, που διοργανώνει το Galastyle με τα 4 εμπλεκόμενα Υπουργεία, την Αστυνομία Κύπρου και άλλους φορείς;

Ήταν τιμή μου να επιλεγώ να συμμετάσχω και να συνεισφέρω. Ξέρεις, ακόμη κι ένα παιδί να κατάφερα να επηρεάσω θετικά, είναι μεγάλη υπόθεση για μένα.

Τέλος τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον; Μας επιφυλάσσεις και άλλες εκπλήξεις;

Εκπλήξεις μας επιφυλάσσει η ίδια η ζωή. Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ να κάνω με τον καλύτερο τρόπο ό,τι αναλαμβάνω. Απο εκεί και πέρα εύχομαι να τα καταφέρνω.

Σχόλια