Κορίνα Φραγκεσκίδου
19/07/2019

Αν και σπούδασε παιδαγωγικά η γυμναστική είναι αυτή που την κέρδισε. Η Κορίνα στα 26 της κατάφερε να έχει το δικό της γυμναστήριο. Έναν πλήρως εξοπλισμένο χώρο στην Αραδίππου, με τα καλύτερα και πιο ασφαλή μηχανήματα εκγύμνασης. Είναι ένα άτομο που συνομιλώντας μαζί της αυτό που σου μεταδίδει είναι θετική ενέργεια και σε προτρέπει να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο, παρά τις δυσκολίες που η ίδια αντιμετώπισε. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φυσικής αγωγής κι αυτή την στιγμή βρίσκετε στην διαδικασία απόκτησης διπλώματος Personal Training.

Τι σημαίνει η Γυμναστική για σένα; Το Γυμναστήριο είναι το φυσικό σου περιβάλλον;

Ηγυμναστικήγια εμένα είναι υγεία, ζωή και πρόληψη για τυχών ασθένειες. Μέσα από την γυμναστική θέλω να μυήσω ακόμα περισσότερα άτομα, όλων των ηλικιών, να αλλάξουν τρόπο ζωής και να αποκτήσουν καλή σωματική φυσική κατάσταση. Το γυμναστήριο είναι το φυσικό μου περιβάλλον, αφού από πολύ μικρή γυμνάζομαι.

Μπορεί κανείς να γυμναστεί εξίσου αποτελεσματικά μόνος του, στο σπίτι, χωρίς επίβλεψη γυμναστή;

Αν έχει τις κατάλληλες οδηγίες μπορεί να κάνει κάποιες ασκήσεις, όχι τα πάντα. Το καλύτερο όμως είναι κάποιος να γυμνάζεται σε κατάλληλους χώρους με τα σωστά άτομα δίπλα του, οι οποίοι ξέρουν τι είδους άσκηση ή πιο όργανο είναι το καλύτερο. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, όπως και οι δυνατότητες του. Ο γυμναστής επιβλέπει για να γυμναστεί σωστά κάποιος και ναμην καταπονηθεί.

Η Γυμναστική είναι για όλους και για όλες τις ηλικίες;

Φυσικά! Η γυμναστική είναι για όλες τις ηλικίες ανεξαιρέτως. Δεν έχει σημασία αν είσαι 5 ή 85, αρκεί η υγεία σου να το επιτρέπει. Ας μην ξεχνάμε ότι η γυμναστική βοηθάει στην καλή σωματική κατάσταση και στην ευεξία μας.

Πόσες ώρες γυμνάζεσαι και με τι πρόγραμμα;

Γυμνάζομαι 4 φορές την εβδομάδα με δικό μου πρόγραμμα, διότι ξέρω καλά το σώμα μου και σε ποια σημεία του σώματος μου πρέπει να δίνω έμφαση.

Βλέπεις πελάτες που έρχονται στο γυμναστήριό σου, το S.M.K Fragkeskides Gym & Fitness στη Λάρνακα, να γυμνάζονται με λάθος τρόπο για χρόνια; Πόσο καταστροφικό μπορεί να είναι το να γυμνάζεται κανείς λάθος;

Ναι δυστυχώς και η αλήθεια είναι πως αρχικά είχα αρκετούς πελάτες που γυμνάζονταν με λάθος τρόπο. Αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό για το σώμα και είναι αρκετά επικίνδυνο, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν τραυματισμοί, η αποθεραπεία των οποίων να είναι χρονοβόρα ή και κάποιες φορές να γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά. Όταν κάποιος αποφασίσει ότι θέλει να γυμναστεί, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει, είναι να διαλέξει με μεγάλη σοβαρότητα τον χώρο που θα γυμναστεί και τα άτομα που εργάζονται εκεί.

Ποια η γνώμη σου για τα διάφορα σκευάσματα; Παίρνεις ή θα έπαιρνες ποτέ; Τα θεωρείς άκακα ή έχει σχέση ο τρόπος που τα λαμβάνει κανείς (κατάχρηση κλπ.)

Δεν είμαι αρνητική στα διάφορα σκευάσματα. Προσωπικά τα χρησιμοποιώ όταν αντιληφθώ πως το σώμα μου χρειάζεται κάποια ενίσχυση. Παίρνω τα σωστά προϊόντα και με μέτρο.

Το personal training, η εξατομικευμένη άσκηση, είναι πλέον παγκοσμίως το υπερισχύον trend στον χώρο…

Το Personal training είναι ευρέως γνωστό πλέον, καθώς είναι πολύ αποτελεσματικός και ωφέλιμος τρόπος να γυμναστεί κάποιος από άτομο που γνωρίζει πολύ καλά και το ιστορικό του πελάτη του. Όπως είπα και πιο πριν, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, όπως και οι δυνατότητες του.

Γιατί ονόμασες το Γυμναστήριό σου S.M.K.; Σημαίνει κάτι;

Το S.Μ.Κ είναι τα αρχικά του πατέρα μου, της μητέρας μου και το δικό μου. Σοφοκλής, Μάρω και Κορίνα Φραγκεσκίδου. Σημαίνει πάρα πολλά και έχει τεράστια σημασία για εμένα καθώς είναι αφιερωμένο στην μνήμη τους. Είναι ένας ακόμα τρόπος να τους νοιώθω κοντά μου, δίπλα μου, μαζί μου.

Είσαι από εκείνους τους φανατικούς που ακόμη και διακοπές να είναι ή σε πλοίο, θα ανακαλύψουν το γυμναστήριο;

Δεν είμαι τόσο φανατική αλλά ακόμα και στις διακοπές μου θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να κρατώ το σώμα μου σε αφύπνιση.

Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου μακριά από το γυμναστήριο; Μέχρι ποια ηλικία πιστεύεις ότι θα είσαι fit;

Δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς γυμναστική. Από πολύ μικρή ηλικία γυμναζόμουνα και πλέον είναι τρόπος ζωής. Το μόνο που θα με σταματήσει να γυμνάζομαι θα είναι σοβαρό πρόβλημα ακινησίας.

Ευχαριστούμε,

συντάκτης ερωτήσεων: Φοίβη Σιταρά

κειμενογράφος/δημοσιογράφος

diadiktyografos.gr

Σχόλια