Κέικ γεωγραφίας. Κλασικό κι αγαπημένο
05/09/2019

Είτε σου αρέσει να τσιμπολογάς με το αγαπημένο σου κρύο ρόφημα. Είτε θες κάτι εύκολο να παίρνεις μαζί σου στη δουλειά για κολατσιό. Το κέικ γεωγραφίας είναι η καλύτερη λύση. Και θα θυμίσει και λίγο τα παιδικά σαςχρόνια.

Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και πολυχρηστικό…

Υλικά

  • 200gr Βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 200gr ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 390gr αλεύρι φαρίνα
  • 30g Μπέικιν πάουντερ
  • 250ml γάλα
  • 30g Κακάο
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 5ml Ανθόνερο


Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνουν μία αφράτη κρέμα και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και στη συνέχεια το γάλα και το ανθόνερο.
  • Βάζουμε το μισό μείγμα σε μια, καλά λαδωμένη, φόρμα για κέικ.
  • Ομογενοποιούμε το κακάο στο μείγμα που έχει μείνει με ένα σύρμα(αυγοδάρτη).
  • Βάζουμε το σοκολατένιο μείγμα στο κέντρο του λευκού μείγματος. Θα ομογενοποιηθούν μόνα τους ενώ φουσκώνει το κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 60 λεπτά.

*Για περισσότερη σπιρτάδα και την προσωπική σας πινελιά μπορείτε να αντικαταστήσετε το κακάο με κάποιο ρόφημα σοκολάτας με γεύση.

*Χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή φόρμα και φτιάχνοντας μόνο τη μισή δοσολογία από το κέικ, με ή χωρίς σοκολάτα, έχετε μια υπέροχη βάση για να φτιάξετε μετά ένα μεγάλο γλυκό τύπου τάρτας ή Τσιζκέικ.

Σχόλια