Ιωάννου Σαλώμη
03/01/2020

Η ομορφιά και η αισθητική για την Σαλώμη είναι μέρος της καθημερινότητας της. To 1994, με την ολοκλήρωση των ανώτερων σπουδών στην αισθητική και κατακτώντας ανώτερο και παγκόσμια αναγνωρισμένο ελβετικό δίπλωμα CIDESCO, άρχισε να κυνηγάει το όνειρο της με τη δημιουργία του Ινστιτούτου Αισθητικής Σαλώμη. Έκτοτε η γνώση και η εμπειρία στην αισθητική δεν έμεινε εκεί αλλά συνέχισε με την ολοκλήρωση ειδικοτήτων σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Σήμερα, το Salome's Beauty Spa είναι ένας νέος χώρος ιατρικής αισθητικής και χώρος χαλάρωσης που λειτουργεί μέχρι σήμερα με σκοπό την ομορφιά του προσώπου και του σώματος και την ηρεμία της ψυχής. Βασικός σκοπός της Σαλώμης, η φροντίδα και η σωστή διάγνωση στις θεραπείες για τις ανάγκες των πελατών - Γυναικών και Αντρών. Οι γνώσεις της εξελίσσονται συνεχώς και έτσι μπορεί άνετα να τις μοιραστεί μαζί μας!

Τι είναι αυτό που σε έκανε να επιλέξεις την αισθητική σαν επάγγελμα;

Λοιπόν ανοίγουμε μεγάλο κεφάλαιο! Από μικρή μου άρεσε η αισθητική γενικά, αισθητική ομορφιάς, αισθητική χώρου κλπ. Τελειώνοντας την Τεχνική σχολή στον κλάδο Διακοσμητικής είχα τροχοδρομημένες σπουδές στον κλάδο της Αισθητικής.

Με βασάνιζε λίγο διότι ήθελα να γίνω αισθητικός γιατί μικρή έζησα μπούλινγκ λόγω του ότι ήμουν παχύσαρκη και άσχημο μωρό. Μεγαλώνοντας έχασα τα κιλά μου και βελτίωσα την εμφάνιση μου αρκετά και ήθελα να βοηθήσω τον κόσμο γενικά να πιστέψει στον εαυτό του και να βελτιωθεί εμφανισιακά. Τότε απλά ανάφερα στην οικογένεια μου ότι εγώ δεν θα γίνω αρχιτέκτονας αλλά αισθητικός. Μια σύγχυση υπήρξε, που στην πορεία έγινε θαυμασμός.

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω θα επέλεγες κάτι άλλο;

Χίλια τις εκατό την Ιατρική και την αισθητική μαζί.

Πώς είναι η ζωή μιας αισθητικού;

Δε μπορώ να ξέρω για την γενική εικόνα της ζωής της αισθητικού, διότι εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, όμως μπορώ να σας πω για την προσωπική μου εμπειρία Ζωής σε αυτό το επάγγελμα.

Πρώτα πρέπει να ξεχωρίσεις 2 πράγματα. Καριέρα ή οικογένεια. Και τα δυο δεν πάνε ποτέ μαζί, κι αν κάποιος πει ότι πάνε μαζί ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ αυτό είναι ΜΕΓΑΛΟ ψέμα και σας το υπογράφω.

Θεωρώ πως είναι δύσκολος ο ρόλος μου, διότι έχω να αντιμετωπίσω διάφορα περιστατικά με διάφορους χαρακτήρες με αντίστοιχο βαθμό δυσκολίας και στις δυο περιπτώσεις.

Στη πορεία των 25 χρόνων μου στο επάγγελμα, θεωρώ ότι αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω με αρκετά καλό τρόπο και λεπτότητα αρκετά θέματα στον επαγγελματικό μου τομέα.

Το επαγγελματικό μυστικό είναι η Ειλικρίνεια και η Αυθεντικότητα στο χαρακτήρα.

Κουράζομαι πάρα πολύ σε όλα. Χρειάζομαι πολλές ώρες σε μελέτη για τα νέα δεδομένα κάθε περιστατικού καθώς η ιατρική αισθητική έχει απαιτήσεις και συνεχείς προκλήσεις. Η γνώση είναι το παν για να είμαι πάντα σε ετοιμότητα σε ότι ρωτηθώ γύρω από τα διάφορα περιστατικά, καθώς επίσης και στο τι έχω να αντιμετωπίσω μπροστά μου, νέες τάσεις κλπ.

Όλα αυτά μας παίρνουν πολύ πολύτιμο χρόνο από την οικογένεια μας. Ένα σας λέω, δεν ξέρω πως πέρασαν 25 χρόνια, ούτε πως μεγάλωσαν τα παιδιά μου.

Στο σπίτι είμαι μαμά και σύζυγος, νοικοκυρά. Στη δουλειά είμαι η (Κυρία) Σαλώμη (ποτέ δε θέλω να με αποκαλούν έτσι αλλά έτσι με φωνάζουν για λόγους εκτίμησης λένε).... είμαι η αισθητικός, η γιατρός, η φίλη, η ψυχολόγος, η καθαρίστρια, η γραμματέας. Είμαι το joker της τράπουλας.

Όμως επειδή είμαι ερωτευμένη με αυτό που κάνω, όλα τα αντιμετωπίζω σαν πρόκληση και με ικανοποιεί το αποτέλεσμα.

Η ομορφιά πλέον δεν είναι γυναικείο προνόμιο, όπως ήταν παλιότερα μιας και βλέπουμε όλο και περισσότερους άντρες να επισκέπτονται ινστιτούτα αισθητικής.Διαφέρουν οι θεραπείες ;

Κοιτάξτε νιώθω περήφανη που το λέω και αυτό διότι έχω αρκετά μεγάλο ποσοστό αντρών στο χώρο μου με αρκετά καλή κοινωνική υπόσταση και ψηλές απαιτήσεις και ανάγκες.

Οι θεραπείες δεν διαφέρουν ιδιαίτερα, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες του δέρματος και τις απαιτήσεις του περιστατικού .

Επιπλέον δε θεωρείτε Ταμπού ένας άντρας να κάνει περιποίηση άκρων ή αδυνάτισμα ή θεραπεία προσώπου ή λέιζερ για αποτρίχωση.

Τα νέα μηχανήματα υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα. Αρκεί μόνο η χρήση τους για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα για το πρόσωπο και το σώμα μας;

Μπορεί τα μηχανήματα και οι θεραπείες να είναι αρκετά υποσχόμενες ,όμως χρειάζεται σωστή γνώση και εμπειρία του θεραπευτή. Εμπιστοσύνη,σωστή συνεργασία με το περιστατικό και υπομονή και από τις δυο πλευρές, αλλά αρκετές φορές επιμονή. Πολύ θα ήθελα να ήμουν η νεράιδα με το μαγικό ραβδάκι.

Νέες θεραπείες, νέα μηχανήματα, νέες προκλήσεις στον χώρο σας γενικότερα. Μιας και η αισθητική είναι ένα παραϊατρικό επάγγελμα, αρκεί το ότι μια κοπέλα σπούδασε αισθητική ή είναι έντονη και επιτακτική η ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση;

Τα κολέγια σου δίνουν τα εφόδια. Αν θες να προχωρήσεις, να εξελιχτείς και να ξεχωρίσεις στον επαγγελματικό σου τομέα θέλει ώρες για μελέτη γενικότερα και αρκετή γνώση κοσμετολογίας, χημείας, δερματολογίας και ανατομίας γενικότερα. Έτσι είσαι σε θέση να μπορείς να παρακολουθείς σεμινάρια παραϊατρικά ή και του τομέα μας και να κατανοείς ανάγκες, αντενδείξεις, εξελίξεις κλπ

Πόσο συχνά παρακολουθείτε σεμινάρια; Πόσο απαραίτητο κρίνετε ότι είναι αυτό για την εξέλιξη σας;

Προσωπικά σχεδόν μία, δύο ή ακόμα και τρεις φορές το χρόνο παρακολουθώ πληρωμένα ή μη σεμινάρια, κάποια στο εξωτερικό, κάποια εντός ή ακόμα και on line.

"Η γνώση είναι το παν, όσο ζεις πρέπει να μορφώνεσαι " Αυτό είναι το Σλόγκαν μου γενικότερα, πόσο μάλλον στο επαγγελματικό μου επίπεδο.

Ακούσαμε, ευτυχώς όχι πολλές φορές, για ατυχήματα κατά την χρήση μηχανημάτων ή λανθασμένη χρήση θεραπειών, τα οποία έχουν επιπτώσεις και κάποιες φορές μη αναστρέψιμες. Τι θα συμβουλεύατε τα νέα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με την αισθητική;

Νόμος -Ποτέ δεν αγοράζουμε μηχανήματα από το διαδίκτυο που δεν έχουνέλεγχους ποιότητας ασφάλειας από την Ευρωπαϊκή ένωση κλπ

" Όταν δεν είμαστε σίγουροι για κάποια θεραπεία ή μηχάνημα ή κάτι ανάλογο δεν το κάνουμε ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΜΑΣ"

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΝΤΕ, διότι στην τελική ο κόσμος θέλει αισθητικό με γνώσεις σε όλες τιςυπηρεσίες.

Ποιες υπηρεσίες μπορεί να βρει κάποιος στο ινστιτούτο σας;

Είμαστε πρωτοπόροι και το λέω με περηφάνια στην χρήση μηχανημάτων ιατρικής αισθητικής. Κοντά οι πελάτες μας θα βρουν τα πάντα όσον άφορα την υγεία του προσώπου, των άκρων και του σώματος. Προσφέρουμε χαλάρωση και ευεξία σώματος με τις ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες υδρομασάζ και μασάζ . Όλα γίνονται σε private δωμάτια με χαλαρό περιβάλλον.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για μας στην ιστοσελίδα μας www.salomebeautyspa.com.cy

Τι θα θέλατε να φέρει η νέα χρονιά;

Πρώτα ζητώ σωματική και ψυχική υγεία για όλους μας.

Αλλά θα ήθελα και ευκαιρίες ανέλιξης και εξέλιξης στον τομέα που ειδικεύομαι,που είναι η ιατρική αισθητική.

Ευχαριστούμε

Σχόλια