Γιώργος Σταματάρης
03/02/2014

Από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες της Κυπριακής μουσικής σκηνής, ο Γιώργος Σταματάρης μιλά στο galastyle μεταξύ άλλων για τη σχέση του με τον γιο του Μάρκο και μας εξηγεί γιατί δεν έκανε καριέρα στην Ελλάδα.

Πέρσι συμμετείχες και κέρδισες τον διαγωνισμό Dansing for you. Πως βλέπεις τα φετινά ζευγάρια; πιο σου αρέσει περισσότερο και γιατί; πιο θεωρείς φαβορί;
Είναι ένα φιλανθρωπικό σόου, μια ωραία τηλεοπτική παραγωγή και για μένα μια όμορφη εμπειρία. Και φέτος είναι υψηλό το επίπεδο και ήδη ξεχώρισαν κάποια ζευγάρια. Φαβορί νομίζω πως είναι ο Ηρόδοτος και η Σαλίνα.

Για ένα διάστημα είχαμε την ευκαιρία να σε βλέπουμε στο Veneto X-edra. Η συνεργασία όμως αυτή έληξε, κάπως άδοξα θα έλεγα. Θες να μας πεις τους λόγους που σε ανάγκασαν να πάρεις αυτή την απόφαση;

Είχαμε κάποιες σημαντικές διαφωνίες με τον επιχειρηματία που με οδήγησαν στο να αποχωρήσω από το μαγαζί.

Η κρίση σίγουρα επηρέασε και την νυχτερινή ζωή. Έχουν μειωθεί τα νυχτοκάματα;
Όπως και τα μεροκάματα….κουρεύτηκαν και τα νυχτοκάματα.


Τι τραγούδια θέλει ο κόσμος να ακούει όταν βγαίνει να διασκεδάσει;
Ο κόσμος ακούει και τις σημερινές επιτυχίες αλλά πάντα απολαμβάνει και τα πιο παλιά και αγαπημένα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.


Πιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;
Τα τελευταία δύο χρόνια το «Νοιώσε με», το τραγούδι που έγραψα για την ομώνυμη σειρά του Αντ-1, ένα τραγούδι που γράφτηκε με πολλή ψυχή και αγάπη.

Πως είναι ο Γιώργος όταν είναι παρέα με τον γιο του Μάρκο;

Σαν κανονικός πατέρας με τον γιο του……παίζουμε πάρα πολύ μαζί επειδή είμαι πολλές ώρες στο σπίτι, γιατί η Αιμιλία λείπει αρκετές ώρες λόγω δουλειάς. Τα κάνουμε όλα παρέα. Δηλαδή, παίζουμε στο σπίτι, πηγαίνουμε στο πάρκο, σε παιχνιδότοπους,

Ποια είναι η καλύτερη σου στιγμή με τον Μάρκο;

Ομολογώ πως η καλύτερη μου στιγμή μαζί του, είναι η ώρα του μπάνιου το βράδυ. Μετά από μια εξουθενωτική μέρα γεμάτη από δραστηριότητες, είναι η στιγμή της χαλάρωσης. Καθόμαστε πάνω από μισή ώρα και ο Μάρκος το απολαμβάνει.

Θα θέλατε ένα δεύτερο παιδί; Φυσικά. Δεν θέλουμε ο Μάρκος να είναι μόνος του. Όπως ξέρεις όμως, αυτό δεν προγραμματίζεται.

Γιώργο, ξέρουμε ότι μόλις τέλειωσες τον στρατό έφυγες αμέσως για την Αθήνα. Αν έμενες εκεί, πιθανότατα σήμερα, να ήσουν ένα από τα μεγάλα ονόματα. Επέλεξες όμως να επιστρέψεις στην Κύπρο. Γιατί;

Επειδή όπως είπες κι εσύ ήμουν πολύ μικρός και ίσως να έκανα λάθος επιλογές, γιατί δεν είχα την εμπειρία που έχω τώρα. Θυμάμαι πάντα τον παππού μου να μου λέει: «Καλύτερα πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη». Κ ι έτσι επέστρεψα στην Κύπρο, όπου ήμουν γνωστός επειδή είχα ήδη την δισκογραφία μου.

Έχεις μετανιώσει γι’ αυτή σου την απόφαση;

Όχι, δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Όλα γίνονται για κάποιον λόγο.

Αν σου δινόταν τώρα η ευκαιρία να πας στην Ελλάδα, θα πήγαινες;

Αν η πρόταση ήταν σοβαρή και με ικανοποιούσε σαν Γιώργο, ναι θα πήγαινα. Είναι κάτι που έχω συζητήσει και με την Αιμιλία, η οποία με ακολουθεί, με συμβουλεύει και με στηρίζει σε κάθε μου βήμα.

Το καλοκαίρι έκανες μια καταπληκτική συναυλία με αφιέρωμα στον Γιάννη Πάριο. Είναι ο αγαπημένος σου ερμηνευτής;

Ο Γιάννης Πάριος είναι ο καλλιτέχνης που αγαπώ περισσότερο. Ήταν μια μαγική βραδιά γιατί, …τι πιο όμορφο να τραγουδάς ένα ολόκληρο βράδυ, τα τραγούδια του αγαπημένου σου ερμηνευτή. Ήταν μια ιδέα του μαέστρου Ανδρέα Γερολέμου, την οποία αγκάλιασε ο Δήμος Λάρνακας και το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε όλους.

Τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον;

Κάτι ετοιμάζω. Κάποιες συναυλίες το καλοκαίρι ανά το παγκύπριο για τις οποίες θα σας ενημερώσω αργότερα.

Γιώργο σ’ ευχαριστούμε πολύ.

Εγώ σας ευχαριστώ και με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω εσένα προσωπικά, αλλά και όλη την ομάδα του galastyle που πάντα με ευγένεια προβάλλεται και στηρίζεται τους Κύπριους καλλιτέχνες.

Σχόλια