Γιάννης και Μαρία Καραγιάννη
17/04/2019

Γιάννης Καραγιάννης, ιδιοκτήτης της IGK hair & body products ltd, ο πατέρας. Μαρία Καραγιάννη το νέο πρόσωπο της IGK hair & body products ltd, η κόρη. Πόσο εύκολο είναι να περνά στην επόμενη γενιά μια επιχείρηση;

Πόσο έχουν αλλάξει κι εξελιχτεί τα πράγματα, η αγορά και οι ίδιοι οι πελάτες στην Κύπρο, τα τελευταία χρόνια;

Γ.Κ. Στην κομμωτική τα πράγματα έχουν αλλάξει και εξελιχτεί ραγδαίως. Με την είσοδο και της νέας γενιάς τα τελευταία 20 χρόνια.

Πως βλέπετε το επίπεδο και την ποιότητα (προϊόντων κι υπηρεσιών) στο χώρο της Κόμμωσης, Περιποίησης κι Ομορφιάς στο νησί;

Γ.Κ. Το επίπεδο των προϊόντων και η ποιότητα καθώς επίσης και οι υπηρεσίες στον χώρο της κομμωτικής, περιποίησης και ομορφιάς είναι εξαιρετικό και ισάξιο με αυτό στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ξεκινήσατε ως ανήσυχο αλλά δραστήριο πνεύμα στον κόσμο της γυναικείας ομορφιάς και της εγχώριας Κομμωτικής. Έχετε κατακτήσει το όραμά σας ή δεν σταματά ποτέ το «κυνήγι»;

Γ.Κ. Ως ανήσυχο και δραστήριο πνεύμα αλλά και ως φιλόδοξο άτομο δε εφησυχάζω ποτέ και συνεχίζω το κυνήγι. Κάθε μια χρονιά το όνειρο πάει ένα βήμα παραπέρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το αρχικό όραμα για την εταιρία δεν έχει επιτευχτεί.

Τι το διαφορετικό φέρνει η IGK με τα προϊόντα μαλλιών που λανσάρει στην κυπριακή αγορά (RR Line, Alter Ego Italy, Drop-Dew);

Γ.Κ. Η IGK hair & body products ltd που λανσάρει στην κυπριακή αγορά προϊόντα όπως είναι ηRR Line, Alter Ego Italy, Drop-Dew συνεχίζει την δημιουργική πορεία στην εισαγωγή προϊόντων άριστης ποιότητας, τρίτης γενιάς, τεχνολογικών συστατικών, φιλικά στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Προϊόντα με γνώμονα να ικανοποιήσουν κάθε προσδοκία και σε οικονομικές τιμές.

Η Κύπρος πόσο μπροστά είναι στον χώρο της Κομμωτικής (μόδα, χρώμα, κόψιμο, τεχνολογία, προϊόντα, τεχνογνωσία, φαντασία κι εφαρμογή); Τι περιθώρια βελτίωσης βλέπετε;

Γ.Κ. Η Κύπρος είναι πολύ μπροστά στον χώρο της κομμωτικής (μόδα, χρώματα, κοψίματα, προϊόντα, τεχνολογία, τεχνογνωσία και φαντασία) αλλά όπως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Το κοινό (επαγγελματίες και μη) που επισκέπτεται τον πολυχώρο της IGK (με τα γραφεία, το show room και το τεχνικό εκπαιδευτικό κέντρο), τι ζητά κυρίως;

Γ.Κ. Το κοινό (επαγγελματίες και μη) που επισκέπτεται τον πολυχώρο της εταιρίας μας ζητά άριστη ποιότητα προϊόντων, ιδιαίτερα βαφές με καλλυντικά συστατικά αλλά πάντα σε λογικές τιμές.

Πείτε μας λίγα λόγια για το brand PR Line με μάσκες και σαμπουάν keratin complex και argan oil

Γ.Κ. Η ανάγκη μας για ακόμα μια εταιρία έτσι ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα από προϊόντα για όλα τα γούστα, μας ώθησε και προσθέσαμε στο δυναμικό μας τα τελευταία χρόνια ένα ακόμα brand την RRLine, μια σειρά από μάσκες και σαμπουάν με στοιχεία όπως είναι το Argan Oil, Keratin, Goji, Macadamia που προσφέρουν θρέψη, λάμψη και αναζωογόνηση στα μαλλιά μας.

Λίγα λόγια για την Alter Ego Italy με καλλυντικές βαφές και τις ξανθές αποχρώσεις Be-blond

Γ.Κ. Τα Alter Ego Italy είναι προϊόντα συνώνυμα με την ποιότητα και την αξιοπιστία. Οι καλλυντικές βαφές Techno Fruit Color, οι μοναδικές My Color χωρίς αμμωνία με ποικιλία χρωμάτων που σαγηνεύουν. Η εξαιρετική σειρά Be Blond που μετονομάστηκε σε BlondEgo με άκρως καλλυντικά συστατικά και τελευταίας τεχνολογία για προστασία της τρίχας. Προϊόντα που προσφέρουν αποτελέσματα αντάξια της φήμης τους. Μια σειρά προϊόντων καταξιωμένη σε όλο τον κόσμο.

Και λίγα χρόνια για τη ναυαρχίδα της IGK, το Drop-Dew με εξειδικευμένα προϊόντα από φυτικά ενεργά συστατικά

Γ.Κ. Ναυαρχίδα της IGK είναι το πολύ γνωστό σε όλους brand Drop-Dew, ειδικευμένα προϊόντα με φυτικά ενεργά συστατικά που συμβάλουν στο γρήγορο και υγιές μεγάλωμα της τρίχας. Νομίζω δεν χρειάζονται πολλά λόγια για αυτό το brand. Για μένα ήταν η αρχή για την δημιουργία της εταιρίας μας. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι έρχονται νέα πράγματα για αυτή την σειρά .. Σύντομα!

Ποιες είναι οι αξίες και η φιλοσοφία που ακολουθείτε αυτά τα 15 χρόνια στην IGK hair & body products;

Γ.Κ. Η φιλοσοφία μας σαν εταιρία, ανέκαθεν μέσα από την εμπειρία μου στην αγορά των προϊόντων κομμωτικής, είναι να έχουμε προϊόντα με άριστη ποιότητα σε λογικές τιμές αλλά και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Είστε γέννημα-θρέμμα της πόλης του Ζήνωνα και επιμένετε Λαρνακιώτικα. Αυτό είναι θέμα ιδεολογίας και στήριξης προς την πόλη ή «απλώς» αγαπάτε τη Λάρνακα;

Γ.Κ. Ως γέννημα θρέμμα της πόλης του Ζήνωνα την Λάρνακα, με ανήσυχο πνεύμα και κοφτερό μυαλό, βάζω πλώρη να κατακτήσω τον κόσμο της γυναικείας ομορφιάς και ιδιαίτερα τον χώρο της κομμωτικής της Κύπρου. Οραματίζομαι έναν επαγγελματικό χώρο γυναικείας ομορφιάς μαλλιών, όπου επαγγελματίες κομμωτές, αλλά και απλοί πολίτες θα μπορούν να γνωρίζουν διαρκώς τα τελευταία νέα του χώρου (μόδα, χρώματα, κοψίματα, τεχνολογία, προϊόντα, κ.τλ.) στις καλύτερες τιμές της αγοράς και φυσικά της καλύτερης ποιότητας προϊόντων. Γιατί όχι στην Λάρνακα.. είναι η απάντηση μου.

Πόσο έτοιμος είστε να παραδώσετε τα ηνία στην κόρη;

Γ.Κ. Είμαι έτοιμος να παραδώσω τα ηνία της εταιρίας, στην κόρη μου, όμως παραμένω πάντα ανήσυχο πνεύμα λόγω χαρακτήρα.

Τι αλλαγές σκέφτεστε να κάνετε ή ήδη υλοποιείτε; Τι αέρα φέρνετε στην επιχείρηση του πατέρα;

Μ.Κ. Μια εταιρία η οποία μετρά σήμερα 15 χρόνια στον κόσμο της εισαγωγής και μεταπώλησης προϊόντων, χρειάζεται μια αλλαγή. Μια αλλαγή που θα μας πάει ακόμα παραπέρα. Νέα προϊόντα, ποιοτικά, μοναδικά για τα κυπριακά δεδομένα είναι ένας από τους στόχους που έχω βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Ένα φρεσκάρισμα στα υφιστάμενα μας προϊόντα, πάντα βοηθά. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες και πελάτες της IGK που με την αλλαγή αυτή (στα ηνία της εταιρίας) μας στηρίζουν και αγαπούν τόσο τα προϊόντα μας όσο και εμάς τους ίδιους.

Πόσο εύκολο είναι να περνά στην επόμενη γενιά μια επιχείρηση;

Μ.Κ. Τίποτα δεν είναι εύκολο να γίνει, αυτό αφορά το οτιδήποτε κάνουμε. Με υπομονή, επιμονή, όραμα και θέληση όλα γίνονται. Σίγουρα το να έχεις ένα «μάστρο» για 15 χρόνια,ένα τρόπο σκέψης, ένα τρόπο διαχείρισης είναι διαφορετικό θα έλεγα, όχι δύσκολο να γίνει η αλλαγή. Καταφέραμε όμως με σκληρή δουλειά να μπορέσω να διαδεχτώ τον πατέρα μου και να γίνω αποδεχτή από τους πελάτες μας και τους συνεργάτες μας. Η αλλαγή γίνεται σε όλα τα επίπεδα της εταιρίας και αυτό έχει ένα κόπο για να γίνει. Για αυτό τους οφείλω όλους ένα μεγάλο Ευχαριστώ και ειδικά στον πατέρα μου που πραγματικά έκανε το βήμα πίσω για να μπορέσω να ξεκινήσω την νέα πορεία της εταιρίας μας.

Πως είναι να συνεργάζεστε με τον πατέρα σας;

Μ.Κ. Είναι μια διαφορετική συνεργασία θα έλεγα καθώς έχουμε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης. Αυτό όμως είναι ένα πλεονέκτημα που το εκμεταλλευόμαστε στο έπακρων. Η δική του πείρα τόσα χρόνια και η δική μου νέα πνοή, θα δώσουν στην εταιρία μας IGK hair & body products ltd την ώθηση για τα επόμενα 15 χρόνια.

Εσείς πώς βλέπετε την κυπριακή αγορά στον χώρο της Κομμωτικής και των κομμωτηρίων;

Μ.Κ. Είναι μια αγορά που μετά από την οικονομική κρίση προσπαθεί να ορθοποδήσει. Βλέπουμε πολλά διαφορετικά στοιχεία στον τρόπο διαχείρισης των αγορών σε προϊόντα. Για αυτό τον λόγο σαν εταιρία έχουμε ως στόχο να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους πελάτες μας με ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές. Μια αγορά όμως που ζητά το καλύτερο για τα κομμωτήρια και τους πελάτες τους. Κατανοούμε απόλυτα αυτό που συμβαίνει καθώς όλοι έχουμε βγει από τον ίδιο στρόβιλο που ονομαζόταν οικονομική κρίση.

Τι ονειρεύεστε για την IGK;

Μ.Κ. Να έχει μια συνεχείς ανοδική πορεία μέσα στα επόμενα χρόνια, ποιοτικά προϊόντα, λογικές τιμές, πελάτες που να αποζητούν τα δικά μας προϊόντα, να μπορέσουμε να καλύψουμε όσες περισσότερες ανάγκες μπορούμε στα κομμωτήρια, και την καλύτερη εξηπηρέτηση των πελάτων μας.

Ευχαριστούμε,

συντάκτης ερωτήσεων: Φοίβη Σιταρά

κειμενογράφος/δημοσιογράφος

diadiktyografos.gr

Φωτογραφίες Nicholas Mann

Σχόλια