Γεωργία Σαρρίδου & Γιώργος Θεοδωρίδης. Οι ιδιοκτήτες της STAR BOOTH μας λένε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το mirror photo booth.
07/11/2019

Γεωργία Σαρρίδου και Γιώργο Θεοδωρίδη, είστε ιδιοκτήτες της Star Booth Cyprus. Τι ακριβώς είναι το mirror photo booth;

Το Mirror Photo Booth είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κλασσικό Photo Booth. Χρησιμοποιεί έναν ολόσωμο καθρέπτη ώστε να βλέπεις πως θα φαίνεσαι στην φωτογραφία. Υπάρχει διαδραστική επικοινωνία μέσω πρωτότυπων video animations για το πως θα τυπωθεί ή θα σταλθεί στα social media η φωτογραφία που μόλις βγάλατε. Το σίγουρο είναι ότι όλοι φεύγοντας θα γελάνε και θα έχουν στα χέρια τους και μία φανταστική φωτογραφία!

Που έχει εφαρμογή το mirror photo booth, ποιος μπορεί να το νοικιάσει;

Μπορεί να το νοικιάσει όποιος θέλει να προσθέσει κάτι εντυπωσιακό και διασκεδαστικό στην εκδήλωση που θα κάνει. Ένα Mirror Photo Booth είναι οτι πιο ιδανικό για γάμους, αρραβώνες, βαπτίσεις, γενέθλια πάρτι, εταιρικές εκδηλώσεις, promotion προϊόντων ή επιχειρήσεων και οπουδήποτε μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Πως ακριβώς «δουλεύει» το mirror photo booth. Οι «προσκεκλημένοι» στέκονται μπροστά σε έναν πελώριο καθρέφτη και…; Μετά, τι λειτουργίες υπάρχουν, τι μπορούν να κάνουν με τις φωτογραφίες που μόλις έβγαλαν;

Το μόνο που θα πρέπει να σε απασχολήσει είναι να διαλέξεις το χαμόγελο που θα έχεις στην πόζα σου. Όλα τα άλλα θα τα κάνει το Mirror Photo Booth για σένα. Ο ολόσωμος καθρέφτης είναι παράλληλα μια οθόνη touch screen όπου με ένα απλό πάτημα θα βάζεις την υπογραφή σου στην φωτογραφία, θα επιλέξεις φίλτρα, θα στείλεις την φωτογραφία σου στα social media ή με email, θα την τυπώσεις για να την κρατήσεις και θα έχεις μια μοναδική εμπειρία που θα την θυμάσαι για πάντα.

Ακούγεται πρωτότυπο και ιδανικό «αξεσουάρ» για εκδηλώσεις, όπως γάμοι και πάρτι. Υπάρχει όμως και το εταιρικό, promotional κομμάτι. Μία επιχείρηση έχει όφελος νοικιάζοντας το booth, πώς.

Το Mirror Photo Booth είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος προβολής και διαφήμισης για μια επιχείρηση. Η παρουσία του και μόνο σε μια επιχείρηση ή σε κάποιο promotion event της επιχείρησης αποτελεί πόλο έλξης ανθρώπων για να αλληλεπιδράσουν με αυτό και να φωτογραφηθούν. Η φωτογραφία που θα τυπωθεί και θα φέρει το λογότυπο ή οτιδήποτε άλλο στοιχείο της επιχείρησης θα αποτελέσει ζωντανή διαφήμιση και για όσους την δουν στο μέλλον εκτός από αυτόν που φωτογραφήθηκε. Μια φωτογραφία του εαυτού μας, που την επιλέξαμε μόνοι μας από κάπου που περάσαμε καλά, την κρατάμε για πάντα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσει κάποιος την φωτογραφία του στο Facebook και στο Instagram και να την δουν οι εκατοντάδες ή χιλιάδες φίλοι του. Ακόμη καλύτερα υπάρχει επιλογή, προκειμένου να τυπωθεί η φωτογραφία, να πρέπει να κάνει like στην σελίδα της επιχείρησης αυτός που φωτογραφίζεται. Με αυτόν τον τρόπο η επιχείρηση συγκεντρώνει εκατοντάδες like στην σελίδα της.

Όπως όλα έτσι και η διαφήμιση εξελίσσεται. Ζούμε σε μια εποχή που όλα μετριούνται από τα κοινωνικά δίκτυα, τα like, τα share, τις φωτογραφίες, τις δημοσιεύσεις. Τα Mirror Photo Booth εκσυγρονίστηκαν με ειδικά λογισμικά ώστε να ακολουθήσουν την εποχή και αποτελούν αυτήν την στιγμή τον ιδανικό τρόπο διαφήμισης, ειδικά στο κομμάτι κόστους/απόδοσης.

Μια και ζούμε στην εποχή της διάδρασης και της ταχύτητας, το mirror photo booth δίνει τη δυνατότητα φίλτρων, εκτύπωσης και μοιράσματος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Τι… άλλο;

Σωστά. Δεν τελειώνουν οι δυνατότητες του εδώ. Μπορούμε ακόμη να έχουμε δύο, τρεις, τέσσερις και περισσότερες πόζες, τυπωμένες επάνω σε μια φωτογραφία. Οι πολλές ταμπλέτες και η ρύθμιση πολλαπλών λήψεων είναι άλλη μια λειτουργία του. Επίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε εικόνες GIF. Το πιο μαγικό όμως είναι το green screen. Επιλέγετε μια φωτογραφία από μια φανταστική περιοχή, όπως π.χ. οι δρόμοι της Νέας Υόρκης, το Big Ben,κ.α., φωτογραφίζεστε μπροστά από το πράσινο φόντο και όταν τυπωθεί η φωτογραφία θα έχετε μεταφερθεί εκεί.

Εξυπηρετείτε όλη την κυπριακή αγορά, πηγαίνετε σε όλες τις επαρχίες;

Ναι, εξυπηρετούμε όλη την Κυπριακή αγορά και μάλιστα χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Η χρέωση είναι η ίδια του βασικού πακέτου ενοικίασης για όλες τις περιοχές του νησιού.

Υποθέτω ότι νοικιάζοντας για 3 ώρες το photo booth σε ένα event, οι προσκεκλημένοι νιώθουν λιγάκι σαν VIPs. Ισχύει;

Η αλήθεια είναι πως όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εξάλλου το Mirror Booth ταιριάζει και εναρμονίζεται τέλεια σε κάθε στυλ. Από boho & vintage στυλ, μέχρι ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί ή να σχεδιάσει, και από ένα event σε ένα beach bar στο νησί, μέχρι τις αριστοκρατικές αίθουσες ξενοδοχείων και τους όμορφους χώρους κτημάτων. Αυτή η προσαρμοστικότητα οφείλεται στη φύση του Mirror Booth, που είναι στην ουσία ένας ολόσωμος καθρέφτης και οι καθρέφτες είναι ένα διαχρονικό trend. Μοναδικό όριο στην πολυτέλεια είναι η φαντασία σας!

Πως σας ήρθε η έμπνευση να ασχοληθείτε με το mirror photo booth και να το φέρετε στην Κύπρο;

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, ως επαγγελματίες φωτογράφοι όσον αφορά το αντικείμενο μας, είδαμε το μέλλον της φωτογραφίας στο Mirror Photo Booth. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από τον ολοένα αυξανόμενο ρυθμό πώλησης αλλά και από την ζήτηση του κόσμου. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι σε λίγα χρόνια κάθε πάρτι θα έχει Mirror Photo Booth. Ήδη μεγάλες εταιρείες έχουν αγοράσει δικά τους για να τα χρησιμοποιούν για promotion και δεν νοικιάζουν.

Υπάρχει ανταγωνισμός;

Φυσικά, όπως και σε κάθε επάγγελμα αλλά υπάρχει χώρος στην Κύπρο για όλους. Επίσης αν δείτε τι προσφέρουμε στο πακέτο ενοικίασης και σε τι τιμή φαίνεται πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε.

Εκτός από την μέγιστη ψυχαγωγία κι ένταση χαράς και θετικών συναισθημάτων, τι άλλο προσφέρει το booth; Δεν… ξεκολλάς ίσως;

Η αλήθεια είναι πως πολλοί έρχονται ξανά και ξανά με άλλους φίλους ή συναδέλφους να φωτογραφηθούν. Πολλοί ενθουσιάζονται όταν το βλέπουν γιατί θυμούνται μια εμπειρία που είχαν παλιότερα σε κάποια άλλη εκδήλωση. Όντως είναι κάτι πολύ ωραίο και διασκεδαστικό να το έχεις στο πάρτι σου, στην γιορτή σου ή σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεις την αφορμή.

Η πιο εμπνευσμένη φωτογράφιση που έχετε δει με τη χρήση του mirror photo booth;

Κάθε φωτογράφηση έχει την μοναδικότητα της και όλα αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή. Είτε είναι εμπνευσμένη με κάποιο ιδιαίτερο διακοσμητικό στυλ, είτε η διασκέδαση των καλεσμένων έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο, οι στιγμές που αποτυπώνονται στο mirror photo booth είναι εκπληκτικές.

Ευχαριστούμε,

συντάκτης: Φοίβη Σιταρά.-

Σχόλια