Ανδρέας Ζαννετίδης
05/02/2014

Ο Ανδρέας Ζαννετίδης ξεκίνησε να δουλεύει εδώ και 7 χρόνια στο χώρο της μόδας. Αγαπώντας πάντα τον όμορφο κόσμο, ξεκίνησε να δημιουργεί εντυπωσιακά μεγάλα κοσμήματα από πολυμερή πυλό. Η αγάπη του κόσμου για την δουλειά του, τον ώθησε στο να συνεχίσει και τώρα να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό. Ξεκινώντας σπουδές στο interior design, σταματά τα πάντα και ξεκινά σπουδές στο fashion design και ακολουθεί αυτό που αγαπά. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Frederick Institute Of Technology εδώ και 2 χρόνια, σχεδιάζει τις δικές του συλλογές και σε ρούχα. Έχει διεξάγει 5 προσωπικά fashion shows με επιτυχία, έχει λάβει μέρος σε πολλά φιλανθρωπικά event, φεστιβάλ και έχει κάνει διάφορες συνεργασίες. Κάποιες από τις συνεργασίες του ήταν ο Παναγιώτης Πετράκης, Χριστιάνα Αριστοτέλους, Δήμητρα Μακρυγιάννη, Ελπίδα Ιακωβίδου, Νίκη Δραγούμη, Νικόλας Ιωαννίδης!

Η καινούργια μου συλλογή αποτελείται από κομμάτια με θηλυκότητα, σε χρωματισμούς ουδέτερους όπως μαύρο,nude, λευκό αλλά και κάποια πιο έντονα χρώματα όπως πετρόλ, πράσινο και μπορντό. Τα ρούχα του όπως και τα κοσμήματα είναι φτιαγμένα με αρκετή προεργασία πίσω, τόσο για την ονομασία της συλλογής μέσα από το θέμα της έρευνας για το αποτέλεσμα όσο και για τους χρωματισμούς τα σχέδια και την εκτέλεση! Η συλλογή αυτή ονομάζεται "Conclusion" και πίσω τις κρύβονται διάφορα, μέχρι να φτάσει στην ολοκλήρωση της!

Πότε και γιατί ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον χώρο της μόδας και ποιο ήταν το κύριο ερέθισμα σου;

Πάντα ήμουν σε μια οικογένεια που ασχολείτο με την μόδα και γενικά ήθελαν πάντα να είναι περιποιημένοι. Ξεκίνησα στα 16 μου να φτιάχνω κάποια βραχιόλια τα οποία μου ζήτησαν για ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Είδα την αγάπη και την απήχηση του κόσμου και τότε το συνέχισα με πολυμερή πυλό, ο οποίος ήταν και η ταυτότητα μου αφού πλέον είχα τις δικές μου πέτρες.

Ποιο είναι το στυλ που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες σου;

Στα κοσμήματα πιστεύω με χαρακτηρίζει το ροκ στυλ και η υπερβολή. Στα ρούχα μου η απλότητα αλλά συνάμα και η θηλυκότητα.

Ως γνωστόν η μούσα σου είναι η Μαρία Κορτζιά, την οποία γνωρίσαμε από τον διαγωνισμό ομορφιάς Σταρ Κύπρος-Feel Fantastic. Τι σε έκανε να την επιλέξεις;

Η Μαρία είναι τόσο φυσική. Με γοήτευσε η απλότητα της, η φυσική ομορφιά της και το ότι είναι τόσο προσγειωμένη και συνεργάσιμη.

Πως βλέπει ο Ανδρέας Ζαννετίδης την γυναίκα; Τι είναι για σένα και τι θέλεις να βγάλεις μέσα από τις γυναίκες με τις δημιουργίες σου;

Η γυναίκα για μένα είναι σαν ένας λευκός καμβάς που όταν δημιουργήσεις επάνω του βγαίνει ένα έργο τέχνης. Γι' αυτό και η κάθε γυναίκα δικαιούται και μπορεί να νιώθει ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Είσαι αρκετά μικρός σε ηλικία και όμως έχεις ήδη την δική σου επιχείρηση, όπου εκεί μπορούμε να βρούμε τις συλλογές σου. Μίλησε μας λίγο γι’ αυτό και πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις την καλλιτεχνική σου φύση με την επιχειρηματική;

Έβαλα πολύ νωρίς στόχους στην ζωή μου, είναι αλήθεια. Πάντα θεωρούσα πως αν δεν ρισκάρεις στην ζωή σου δεν μπορείς να προχωρήσεις. Αν και ρίσκαρα στην αρχή, τώρα κάνω αργά και σταθερά βήματα. Σίγουρα η επιχείρηση είναι μια μεγάλη ευθύνη αλλά όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και πονάς αυτό που έχεις, κάθε δυσκολία την βλέπεις σαν ακόμη μια πρόκληση της ζωής και προσπαθείς για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Θεωρείς ότι οι δημιουργίες των σχεδιαστών στην Κύπρο είναι overpriced ή απευθύνονται σε όλες τις τσέπες;

Προσωπική μου άποψη πάντα, πιστεύω πως όντως κάποιοι σχεδιαστές είναι overprised στην Κύπρο. Πιστεύω πως η κάθε γυναίκα δικαιούται να έχει ένα κομμάτι που αγαπά από κάθε σχεδιαστή διαφορετικά.

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει στο σχέδιο μόδας τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό;

Με εμπνέουν τα πάντα στο να βγάλω καινούργια σχέδια, όπως αισθήματα και συναισθήματα που βιώνω εγώ και οι γύρω μου, εικόνες, μυρωδιές αλλά κρατώ ένα από αυτά κάθε φορά ως ερέθισμα και βασίζομαι σε αυτό για να βγει μια συλλογή.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από σήμερα, τόσο στην δουλειά σου, όσο και στην προσωπική σου ζωή;

Στην δουλειά μου όπως είπα και πριν, θέλω να κάνω αργά και σταθερά βήματα. Έτσι δεν θέλω να λέω πως αυτό ονειρεύομαι, γιατί κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει αύριο και όταν πετάς ψηλά ίσως προσγειωθείς απότομα. Όσο για την ζωή μου στα επόμενα 10 χρόνια, θα ήθελα να έχω την δική μου οικογένεια γιατί είναι ένα από τα όνειρα ζωής που έχω.

Τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Πιστεύω πως υπάρχουν καινούργιες εξελίξεις στην δουλειά μου και θα δείτε και άλλα πράγματα εκτός από ρούχα και κοσμήματα.

Που μπορούμε να βρούμε τις δημιουργίες σου;

Τις δημιουργίες μου μπορείτε να τις βρείτε στο κατάστημα μου, το οποίο βρίσκεται στην οδό Πρίγκιπα Καρόλου 16Β στον Άγιο Δομέτιο, στην σελίδα μου στο facebookAndreas z. by Andreas Zannetides καθώς και μια σειρά από κοσμήματα στην boutique MONOENA στην Λάρνακα.

Σχόλια