Αφράτο ''CheeseCake γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς''
04/11/2014

Αφράτο ''CheeseCake γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς''

Υλικά (για 8 μερίδες)

Για την βάση

  • 400γρ μπισκότο τύπου digestive
  • 50γρ βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ/σ ζάχαρη
  • Μια πρέζα κανέλα

Για την κρέμα

  • 500γρ κρέμα γάλακτος 35%
  • 150γρ ζάχαρη
  • 250γρ τυρί κρέμα
  • 250γρ γιαούρτι
  • 50γρ μέλι
  • 5γρ ζελατίνη

Εκτέλεση


Για την βάση μπισκότου

Τρίβουμε το μπισκότο καλά και ενσωματώνουμε τα άλλα υλικά.
Στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί 28εκ. πιέζοντας τη ζύμη καλά με ένα κουτάλι, να απλωθεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στους 150C για 15’ και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

Μουλιάζουμε για λίγα λεπτά την ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει.
Χτυπάμε την κρέμα με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ και μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια λεία παχύρευστη κρέμα.
Στρώνουμε επάνω στην βάση μπισκότου καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Κόβουμε σε οκτώ κομμάτια και γαρνίρουμε με μέλι και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια